top of page

Angsthaas overwint angst


Mensen die mij kennen weten dat ik bijna niet bang ben. Angsten ken ik ook bijna niet. Heb ooit parachute gesprongen, gebungeejumped en achtbanen?! Niet 1 die ik niet aandurf. Toch ken ik ook mijn angsten, niet voor spinnen of ongedierten(die vind ik gewoon vies, BAH!), maar voor de tandarts! De tandarts noem ik dan ook altijd 'de slager' onder de artsen. Ze snijden, hakken en boren als het nodig is. Met verdoving, maar ze mogen best een sterker paardenmiddel geven, want je voelt die boor tot in je hersenen door drillen. Maargoed voor mensen zoals ik die de tandarts verafschuwen is er een speciale 'angst tandarts'. Klinkt een beetje als tinkerbell bij peter Pan, als de toverstok vraag, waarbij als zij het zouden vragen 'hoe ziet de perfecte tandarts eruit?' Als iemand die gespecialiseerd is in angsten? I guess. Ben zelfs jaren niet naar de tandarts geweest, 7 jaar wel te verstaan. In die tijd leefde ik echt als een koningin in Frankrijk, waarbij ik alles at waar ik trek in had. Van Mc donalds tot aan snoep. Ging elk weekend uit en was toen nog geen water drinker als nu. Dronk bullit by the tray en voelde mij hier totaal niet schuldig over! Toen der tijd had ik al drempel vrees en toen ik mij eenmaal over die drempel heen had gezet? 1 gaatje!!! Nah, had wel 20 jaar niet hoeven gaan, dan miste ik hoogstens 2 tanden, daar valt ook nog wel mee te leven. Toch uit voorzorg naar de tandarts van mijn moeder gegaan en daar was eerste 2 jaren niks aan de hand. Toen begon de ellende. Binnen een jaar weer een gaatje, hoe dan?! Daarna moest mijn verstandskies eruit(puur preventief, want ze moeten toch iets verzinnen? Tandarts is immers ook een verdienmodel) en toen kwam de klapper op de vuurpijl, EEN KROON! Voor mensen die dit kennen, even in grof Nederlands, die zijn FOCKING DUUR!!! En dat vergoed de verzekering ook niet(waarom ben ik verzekert voor de tandarts? Om Mark Rutte zijn salaris op te hoesten? Snap het nog steeds niet). Toen besloot ik op zoek te gaan naar een angsttandarts, maar na deze openbaring moest ik er één gaan zoeken, nou dat is zo eenvoudig nog niet. Na wat op internet gezocht te hebben kon ik alleen in Amsterdam bij misschien 5 praktijken terecht, waarbij 4/5 nog slecht beoordeeld werden ook. Dit vond ik dan ook nog angstaanjagender, want straks verpest hij ook nog je tanden, die slager. Ik zag het al helemaal mis gaan en dat ik in een aflevering van 'gênante tanden' terecht zou komen door mijn onheimelijke ervaring hiermee.

Na wat trillen en mailen met knikkende knieën de assistente gebeld voor een afspraak. Nadat ik had opgehangen moest ik ook nog huilen als een baby, omdat ik het gewoon echt eng vond. Toen mijn afspraak naderde had ik allemaal redenen bedacht om niet te gaan. Per slot van rekening besloot ik toch mijn ballen bij elkaar te rapen(die ik niet heb, maar soms moet je gewoon een krijger zijn) en die kant op te gaan. Na vriendelijk gegroet te zijn en wat uitlopen kreeg ik mijn nieuwe tandarts te zien. Redelijk oude man met een goed gevoel voor humor. Dat is denk ik dan ook de aanpak van de angsttandarts vermoed ik. Een soort van Ninja slager clown die gespecialiseerd is om je te laten denken dat hij niet als al die andere is. Mij had hij tenminste goed te pakken, want ik geloofde hem meteen. Mijn tanden waren dan ook prima en moet nu na het jaren vooruit te hebben geschoven toch echt een kroon(en niet die omdat je een diva bent, maar omdat je anders een tand kan verliezen). Zo gezegd zo gedaan en een vervolg afspraak gemaakt.

De tand was praktisch al dood dus ik had geen verdoving nodig. Had hier een hard hoofd in, maar vertrouw mijn nieuwe ninja clown slager wel. Zat vol met zenuwen en heb zelfs mijn sleutels in mijn auto opgesloten, zo erg was ik van het padje af. Ik moet eerlijk toegeven dat het al met al reuze mee viel. De lachgas had ik geen eens nodig. Het heeft mij dan ook geleerd dat angsten vaak gebaseerd zijn op irreële gedachtes(wat ik al wist, maar toch blijft het eng). Daarnaast als je angstig bent is het fijn als iemand je op je gemak stelt en je met fluweel handschoenen een beetje betutteld. Dus mijn tip! Als je iets hebt, ga gewoon naar de tandarts. En als je echt bang bent? Ga dan naar een angsttandarts! Xoxo

Uitgelichte berichten
Kom later terug
Gepubliceerde posts zullen hier worden weergegeven.
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Er zijn nog geen tags.
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page